SKŁADNIKI:
* 4 jajka
* 400 gram żółtego sera
* pół szklanki majonezu (ok. 3-4 stołowe łyżki)
* duży, podwójny filet z piersi kurczaka
* 500 gram pieczarek
* 1 duża cebula
* sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
* 4 jajka
* 400 gram żółtego sera
* pół szklanki majonezu (ok. 3-4 stołowe łyżki)
* duży, podwójny filet z piersi kurczaka
* 500 gram pieczarek
* 1 duża cebula
* sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
MASA SEROWA:
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy jajka i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem i rozsmarowujemy na blachę pokrytą papierem do pieczenia, Ciasto rozkładamy cienko, ale bez prześwitów. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni na 30 minut.
Pieczarki z odrobiną soli ścieramy na grubych oczkach i przesmażamy z drobno posiekaną cebulą.
Fileta kroimy na kawałki i bardzo drobno rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Po wyciągnięciu z piekarnika masę serową odrywamy od papieru i przekręcamy (można na tym samym papierze, jeśli nie jest zbyt tłusty). Na wierzchu rozkładamy fileta, a następnie smarujemy ostudzonymi pieczarkami. Delikatnie, ale "solidnie" zawijamy w rulon i pieczemy ok. 35 minut w 180 stopniach.
Gotową roladę wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Idealna jako zimna przekąska, błyskawicznie znika ze stołów.
Jeśli chcielibyście ebooka z przepisami - zachęcam do aktywności na blogu i fb :)





3 komentarze
Przepis zachęcający.
OdpowiedzUsuńO jeny, brzmi bosko :) Ale nie jest za tłuste? Trochę mnie ten ser z majonezem przeraża ;) Ale uwielbiam rolady...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Ewelina z Gry w Bibliotece
mąż będzie zachwycony , gdy to zrobię, dzięki za podpowiedź
OdpowiedzUsuń