
SKŁADNIKI:
* brokuł
* 7 jajek
* mini pomidorki
* feta
* czerwona papryka
SOS CZOSNKOWY:
* 1 łyżka majonezu
* 1 łyżka śmietany 18%
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* 1-2 ząbki czosnku
* trochę soli, cukru, pieprzu
* łyżeczka suszonej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE:
Składniki na sos czosnkowy w odpowiedniej proporcji mieszamy w jednym pojemniku, doprawiamy do ewentualnego smaku i wstawiamy do lodówki.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Brokuł kroimy na różyczki, gotujemy "al dente" i studzimy na druszlaku.
Na półmisku układamy ostudzony brokuł, jajka kroimy na 4 lub 6 (jak wolimy) i układamy na wierzchu. Na to dajemy pokrojone na "czwórki" pomidorki oraz paprykę (kroimy ją w małe paski). Całość posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.
Obficie polewamy sosem czosnkowym tuż przed wyłożeniem na stół :)
Jeśli chcecie zobaczyć moje przepisy w formie ebooka, zachęcam do obserwacji bloga i aktywności (również na fb) :)


1 komentarze
Ja daję brokuł, ser feta i pierś. Całość polewam sosem czosnkowym i posypuję ziarnami słonecznika :) prosta i pyszna :)
OdpowiedzUsuń